ISPROBAJTE

Nova metoda za pripremu pirea: Zaboravite na klasično kuhanje krumpira u vodi

Nova metoda za pripremu pirea: Zaboravite na klasično kuhanje krumpira u vodi
31.01.2021.
u 10:37
Pogledaj originalni članak

Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krumpira. Autorica videa, Jourdyn 'Jeaux' Parks otkriva kako nije riječ o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njezina baka. 

Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla vjerovati da ljudi krumpir za pire kuhaju samo u vodi.

Evo kako to ona radi:

Prvo uzme krumpire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku sol i sastojak koji cijeli recept čini posebnim - pileći ili goveđi temeljac - ovisno o mesu koje će poslužiti uz pire.

Temeljac će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada su krumpiri skuhani, dodaje maslac i mlijeko i napravi pire. 



 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.