Kada se pojavi velika želja za slatkim, najbolje je izabrati neki jednostavan i brz recept. Iskoristi svima dragu jabuku, dodaj cimet da zamiriše na zimu i blagdane pa uživaj u kolaču i šalici čaja.
Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, uključujući pečenje, a za to vrijeme možeš pogledati epizodu serije ili provjeriti što ima novog na blogu Uvijek gladna, piše gastro.24sata.hr.
Sastojci:
200 g naribane jabuke (4 manje ili dvije veće)
1 žličica cimeta korica i sok jednog limuna
2 jaja
60 g ulja
150 g gustog jogurta
200 g brašna ( pola bijelo pola pirovo integralno)
1 prašak za pecivo
140 g smeđeg šećera
Crumble:
2 - 3 žlice maslaca
1 žlica smeđeg šećera
Malo cimeta
6 žlica pirovih ili običnih zobenih pahuljica
Postupak:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Lim premaži maslacem. Jabuke naribaj i dodaj im sok od limuna i cimet.
Pjenjačom izradi jaja, ulje i jogurt, dodaj koricu limuna i suhe sastojke, kada se poveže umiješaj jabuke.
Prebaci smjesu u pripremljeni kalup.
Za crumble poveži prstima namirnice dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.
Rasporedi crumble preko smjese za biskvit i peci otprilike 25 minuta u zagrijanoj pećnici.