Čak i kad vam je svaki obrok dobro promišljen, to ne znači da trebate provesti sate u kuhinji pripremajući ga. Donosimo vam ideju za brz i zdrav doručak i to baš na - godišnjem odmoru, piše Ordinacija.hr
Sastojci:
- 200 g špinata
- 200 g krumpira
- 1 žumanjak
- 1 žličica brašna
- 2 žlice ulja
- sol i papar
- 150 ml jogurta
- sjeckani vlasac
- peršin za ukrašavanje
- 1 jaje
- zelena salata
- cherry rajčice
Što kuhati na moru, a da je brzo gotovo? Imamo tri jednostavna recepta
Priprema:
Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumanjkom i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira. U teflonskoj tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte 4 popečka, stavite na vruće ulje te pržite 4 do 6 minuta s obje strane. Potom ih izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu. Pečene popečke pospite svježim peršinom te poslužite uz umak od jogurta i vlasca. Servirajte uz salatu te jaje na oko.