Nakon požara

Obnova Gimnazije u Širokom Brijegu: Evo na što će se posebno paziti

Obnova Gimnazije u Širokom Brijegu: Evo na što će se posebno paziti
14.10.2024.
u 12:35
Pročelje zgrade bit će obnovljeno, a pojedini dijelovi zgrade bit će restaurirani kako bi se zadržao autentični izgled Gimnazije
Pogledaj originalni članak

Do kraja godine planira se početak potpune obnove Gimnazije u Širokom Brijegu, koja je teško oštećena u požaru početkom ove godine, objavio je RTV HB. Stručno povjerenstvo predalo je izvještaj Odboru za obnovu, a rekonstrukcija će obuhvatiti unutarnje prostore, otvore i krovište škole. Posebna pažnja bit će posvećena otpornosti zgrade na potrese.  

Pročelje zgrade bit će obnovljeno, a pojedini dijelovi zgrade bit će restaurirani kako bi se zadržao autentični izgled Gimnazije, po kojem je prepoznatljiva. Također, planirani su radovi na središnjem trgu škole, koji se trenutno koristi kao parking prostor. Ćeškić je naglasio kako će biti instalirani ulazi za osobe s invaliditetom te liftovi, s ciljem osiguravanja potpune pristupačnosti.

Gradonačelnik Širokog Brijega, Miro Kraljević, najavio je angažiranje volontera za ispražnjenje zgrade, uključujući arhivu, knjižnicu i namještaj, kao prvi korak u obnovi. Gimnazija je simbol Širokog Brijega i njezin vanjski izgled nema smisla mijenjati, izjavio je Kraljević za RTV HB, naglašavajući značaj ove zgrade za obrazovanje brojnih generacija. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.