Brzi kolač od kokosa i čokolade oduševit će sve.
SASTOJCI
Za smjesu za kolač:
200 ml tekućeg jogurta
2 dl mlijeka
200 ml ulja
200 g kokosa
1 vrećica vanilin šećera
200 g šećera
200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
100 g čokolade za kuhanje
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
3 kašike ulja
PRIPREMA
U veliku posudu stavimo mlijeko, dodamo šećer i ostavimo da odstoji.
Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješamo sve ostale sastojke: jogurt, ulje, kokos, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.
Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj smjesu od mlijeka i šećera.
Tepsiju nauljimo i pobrašnimo te u nju ulijemo pripremljenu smjesu i prelijemo rastopljenom čokoladom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Nakon 30-ak minuta, kolač izvadimo iz pećnice i možemo pripremiti glazuru.
Glazuru pripremamo tako da na pari otopimo čokoladu i ulje te prelijemo preko kolača, prenosi Slobodna Bosna.
Zatim kolač stavljamo u frižider, a kada se glazura stvrdne, možemo ga rezati i poslužiti.
Prijatno!