SIP BiH donio odluku

Odgođeni izbori na svim biračkim mjestima u Fojnici

Foto: Vecernji.ba
Odgođeni izbori na svim biračkim mjestima u Fojnici
06.10.2024.
u 08:07
Pogledaj originalni članak

Središnje izborno povjerenstvo BiH je jutros u nastavku 75. sjednice, na osnovu člana 14.2 Izbornog zakona BiH, donijela Odluku o izmjeni Odluke o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2024. godine u osnovnim izbornim jedinicama u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće kojom se osim u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu izbori odgađaju i na svim biračkim mjestima u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

Obzirom da je Općinska izborno povjerenstvo Fojnica obavješteno da će navedena odluka biti razmatrana na sjednici SIP-a BiH, data im je instrukcija da sačekaju sa otvaranjem biračkih mjesta kako bi se sav izborni materijal bez kompromitiranja ponovno uz pratnju policije vratio općinskom izbornom povjerenstvu, naravno uz ustaljenu proceduru primopredaje materijala, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Naime, iz Općinskog odbora HDZ BiH Fojnice jutros je upućen apel svim stanovnicima Fojnice da ne izađu na izbore. Na taj način, kako tvrde, solidariziraju se sa stradalima od poplava u ovoj općini u kojoj je vodena stihija odnijela tri života, a mnoga sela počevši od Bakovića, preko Gojevića i Lužina do Luka, preko Bilića i Dusine koji su odsječeni od ostatka općine, razorila.  Na poziv na bojkot izbora odlučili su se nakon, kako su priopćili, obilaska terena ali i brojnih poziva Općinskom izbornom povjerenstvu da za odgodom izbora i u ovoj općini.

Članovi OO HDZ BiH Fojnice koji su bili u mogućnosti sinoć su ponovno bili u Općini i ponovili zahtjev OIP Fojnica da zbog proglašenog stanja nesreće upute SIP-u zahtjev za odgodu izbora kao i za u susjednim općinama Kiseljaku i Kreševu“, priopćili su uoči otvaranja birališta iz OO HDZ BiH Fojnice. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.