Rolada s keksom je desert koji ćete obožavati. Za pripremu će vam trebati malo više vremena, no vidjet ćete da je postupak vrlo jednostavan, a rezultat savršen spoj omiljenih okusa!
Sastojci za tijesto:
200 ml mlijeka
5 g suhog kvasca
1 žličica šećera
1/2 kg brašna
125 g margarina
sol
Sastojci za nadjev:
600 g mljevenog keksa
400 g kreme od lješnjaka
200 ml mlijeka
Priprema:
U toplo mlijeko stavite kvasac i šećer pa ostavite da odstoji 10 minuta.
Dodajte pola mjere brašna i sve izmiješajte. Dodajte omekšali margarin, sol i ostatak brašna pa zamijesite mekano tijesto. Ostavite tijesto da odstoji oko sat vremena inaraste. Podijelite ga na dva dijela pa razvucite u pravokutnik dimenzija 35 x 25 cm, piše Dnevno.hr.
Pomiješajte keks i kremu od lješnjaka pa dodajte mlijeko i sve izmiješajte. Ako je previše gusto, dodajte još mlijeka. Nanesite pola smjese, uvijte i stavite u podmazan lim. Učinite isto i s drugim dijelom testa.
Ostavite da odstoji 20 minuta, premažite umućenim jajetom pa uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Kada se pećnica zagrije, stavite roladu da se peče pa smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata.