sarajevo

Održana 6. sjednica Državnog odbora za investicije

Održana 6. sjednica Državnog odbora za investicije
31.03.2016.
u 10:29
Pogledaj originalni članak

Šesta sjednica Državnog odbora za investicije na kojoj je razmatrana aplikacija koju BiH kandidira u okviru Prvog poziva za sufinansiranje investicionih projekata iz sredstava WBIF-a održana je danas u Sarajevu.

Sjednica je po prvi put održana u proširenom sastavu koji uključuje predstavnike Delegacije EU u BiH, bilateralnih donatora i međunarodnih financijskih institucija koje sudjeluju u Investicijskom okviru za Zapadni Balkan (WBIF).

Tom prilikom su predstavnicima donatora prezentirani statusi izrada državnih strategija u odjelima transporta, energije i okoliša sa listama prioritetnih projekata i izvještaj o napretku vezan za implementaciju „soft mjera“ dogovorenih na summitu zemalja Zapadnog Balkana u Beču prošle godine, a koje bi trebale biti realizirane do summita koji u srpnju ove godine treba biti održan u Parizu.

Predsjedatelj Zvizdić, ministar Šarović i zamjenik ministra Dalipagić su istaknuli da su projekti iz oblasti transportne infrastrukture, energije i zaštite okoliša dostigli visok stupanj pripremljenosti i realizacije.

Predsjedatelj Zvizdić je izrazio nadu kako će BiH uspjeti realizirati sve obaveze do summita u Parizu i istaknuo važnost doprinosa svih članica Europske unije, bilateralnih donatora i banaka koji sudjeluju u realiziranju navedenih projekata.

„Investicije su izuzetno važne, značajne i potrebne našoj zemlji. Realiziranje projekata koji povezuju regiju Zapadnog Balkana predstavlja najbolje i najdugoročnije ulaganje u mir i prosperitet regiona“, rekao je predsjedatelj Zvizdić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.