Svima je kuhanje tjestenine najlakše jelo za napraviti, ali postoji nekoliko trikova kako bi vam tjestenina ispala još bolje i ukusnije.
Uvijek je bitno birati točnu vrstu tjestenine, to jest točan 'izgled' tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta, svaka ima svoju funkciju.
Ako ćete svoju tjestininu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako skroz skuhate tjesteninu i onda ju stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti toliko ukusna.
Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine je sol. Kada voda zakipi je idelano vrijeme za začinjavanje tjestenine, a kako biste to napravili savršeno iskoristite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, polovica će otići s vodom u odvod.
Na samom kraju, sačuvajte vodu od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći u raznim stvarima kod kuhanja.