Francuski tost odličan je način da iskoriste stari kruh, ali i u tren oka pripremite najbolji, slatki doručak. Recepata za francuski tost je mnogo, no onim tradicionalnim uvijek se tako rado vraćamo
Na prvi pogled tako skroman, francuski kruh omiljen je doručak diljem svijeta, a mnogi ga obožavaju upravo zbog njegove jednostavnosti.
Premda je uobičajeno sve češće dodavanje različitih sastojaka, poput sladoleda, meda, pa čak i tartufa, tradicionalni recept teško što može nadmašiti. Isprobajte ovaj jednostavan, lagan i tako sladak recept za pohani kruh.
Sastojci:
1 štruca bijelog kruha, po mogućnosti od prethodnog dana
1 l mlijeka
200 g šećera
Korica jedne naranče
Korica jednog limuna
2 štapića cimeta
2 jaja
2 žlice mljevenog cimeta
Šećer u prahu za posluživanje
ulje
Priprema:
U veći lonac ulijte mlijeko, dodajte limunovu i narančinu koru i štapiće cimeta. Budite pažljivi prilikom guljenja naranče i limuna kako ne biste zahvatili i bijeli dio kore koji je gorak te bi mogao pokvariti okus pohanog kruha.