recept

Ova jednostavna rolada idealan je desert za prosinac

Foto: Mateja Krvarić
Ova jednostavna rolada idealan je desert za prosinac
03.12.2020.
u 08:41
Pogledaj originalni članak

Nije novost to da tikva odlično funkcionira i u slatkim kombinacijama, a materijalni je dokaz te tvrdnje ova zimska rolada. Pire od tikve sastavni je dio sočnog biskvita, a kremu čine krem sir, mileram i korica naranče. 

Ovih su dana na jelovniku često jela od buče pa vjerujem da u zamrzivaču imaš zalihu pirea. Ako to nije slučaj, možeš ga relativno brzo pripremiti i zamrznuti za sve kulinarske eksperimente koji su u planu, piše gastro.24sata.hr

Postupak je jednostavan; butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci je 40-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Meso potom izdubi i izradi štapnim mikserom u pire. U slast!

Sastojci za biskvit: 

100 g brašna 
3 jaja 
160 g šećera 
190 g pirea od bundeve 
1 burbon vanilin šećer 
prstohvat soli 
1 žličica praška za pecivo 
1 žličica cimeta 
pola žličice pumpkin spice začina 

Priprema biskvita: 

Butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci na papiru za pečenje okrenutu mesom prema dole, cca 40 min na 200 stupnjeva. 

Meso izdubi i izradi štapnim mikserom. Za roladu će ti biti dovoljna polovica manje tikve. Pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i začine. Miksaj jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješaj pire od bundeve i na kraju prosij suhe sastojke. Miješaj dok se ne sjedini. 

Prelij smjesu u lim obložen papirom za pečenje. Peci 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. 
Dok se biskvit peče, pripremi papir za pečenje i pospi ga šećerom u prahu. 

Vrući biskvit prebaci na taj papir, odvoji papir s biskvita i zarolaj biskvit. Ostavi da se ohladi.

Sastojci za kremu: 

200 g krem sira 

2 žlice milerama 

200 g slatkog vrhnja 

2 žlice meda korica naranče  

Priprema: 

Sve sastojke izmiksaj u glatku kremu. Ohlađeni biskvit odrolaj, premažite kremom i zarolaj opet. 
Ostavite u hladnjaku da se stisne i rashladi. 

Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.