Ako ne znate što pripremiti, a jako vam se jede slatko, evo odličnog recepta za vas.
Iako su u receptu navedene jagode, vi možete koristiti voće po želji, piše Ordinacija.hr.
Potrebni sastojci:
Biskvit:
- 400 g brašna, glatkog
- 134 g šećera
- 5 žličica praška za pecivo
- 2 žličice soli
- 300 g maslaca
- 300 g mlaćenice
- Malo vrhnja za šlag za premaz
- Šećer za ukras
(po potrebi dodajte brašna)
Krema:
- 800 g jagoda, narezanih na ploške
- 5 žlica šećera
- ¼ žlice soli
- 2 žlice limunova soka
- 250 g vrhnja za šlag za premaz
- 1 mahuna vanilije ili ekstrakt vanilije
- 3 žlice šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Izmrvite maslac i dodajte mlaćenicu te sve zamijesite.
- Smjesu prebacite na površinu i dobro zamijesite. Utapkajte je u pravokutnik.
- Tijesto izrežite na 12 jednakih dijelova i posložite u lim za pečenje s malim razmacima između dijelova tijesta (oko 1 cm), ali tako da opet dobijete pravokutnu formu.
- Premažite tijesto vrhnjem za šlag, posipajte šećerom i pecite 25 minuta.
- Pustite da se ohladi.
- Jagode, šećer, sol i limunov sok pomiješajte dok se ne pretvori sve u gustu smjesu. Napravite šlag s vanilijom i šećerom.
- Polako biskvit prebacite na posudu za posluživanje, premažite kremom i prekrijte s jagodama.
Dobar tek!