Iskoristite jagode za pripremu ukusnog deserta – dok ih još ima!
Maslac, vanilija i jagode… vjerujte nam na riječ, ovaj ćete recept pripremati cijelo ljeto, a naravno možete koristiti voće koje vam je pri ruci, piše Ordinacija.hr.
Potrebni sastojci:
- 6 žlica maslaca
- 210 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličica soli
- 200 g šećera + 2 žlice za ukrašavanje
- 1 jaje
- 120 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 pakiranje jagoda, cijele i očišćene
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- Namastite posudu za pečenje, a u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol
- Maslac stavite u drugu posudu uz šećer te dobro miksajte te dodajte jaje, mlijeko i vaniliju i miješajte
- Sad dodajte tome smjesu s brašnom
- Sve prebacite u posudu za pečenje te složite na površinu jagode i ukrasite preostalim šećerom
- Pecite 10 minuta te smanjite temperaturu na 165 stupnjeva i pecite još sat vremena
- Pustite da se ohladi te poslužite
Dobar tek!