skuhaj ovo

Palačinke u vinskom šatou - recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu

Palačinke u vinskom šatou - recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu
23.08.2020.
u 16:30
Pogledaj originalni članak

Pripremite omiljene palačinke na drukčiji način - u vinskom šatou, a mi vam donosimo recept za brzu i jednostavnu pripremu, piše Ordinacjia.hr.

Sastojci za punjenje za palačinke:

  • mljeveni orasi
  • vrhnje za kuhanje
  • šećer
  • cimet

 

Priprema:

U posudi izmiješati mljevene orahe, vrhnje za kuhanje, cimet i šećer. Sve zajedno uz miješanje zagrijte dok se ne postigne smjesa primjerene gustoće.

 

Sastojci za vinski šato:

  • voda
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 1,5 dl bijelog vina

U posudu pristaviti vodu da zakuha. U drugoj posudi ovalna dna, pogodnoj da prekrije cijelu posudu s vodom i svojim dnom uroni u unutrašnjost, pjenjačom razmutiti dva žumanjka i tri velike žlice šećera u prahu.

 

Shutterstock

 

Posudu s tom mješavinom staviti na posudu, stišati plamen, doliti nešto manje od 1 dl bijelog vina i tući pjenjačom dok se ne postigne čvrsta i glatka smjesa. Bitno je da se sve odvija nad parom kako se jaja  ne bi zgrušala. Do pravih omjera vina i šećera najbolje je doći vlastitim iskustvom.

Krema ne smije biti previše slatka, ali ne i previše kisela, a to ovisi upravo o vrsti vina i količini šećera. Dobra graševina sigurno je pouzdan izbor. Kada je sve gotovo pečene palačinke puniti smjesom, složiti u trokute te preliti vinskim šotoom.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.