- Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i kuhar Alain Ducasse objavili su listu 1.500 restorana odabranih za sudjelovanje u događaju Okus Francuske 2016. na kojem je i pet restorana iz BiH.
U cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti: zajedništva i uživanja uz poštivanje "zdrave ishrane", 21.ožujka 2016. bit će organizirane večere širom svijeta.
Žiri sastavljen od međunarodnih kuhara odabrao je pet restorana iz Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u Okusu Francuske, a to su: Plava Prizma - Hotel Radon (Sarajevo), kuhar Nermin Hodžić; Luka (Sarajevo), kuhar Željko Ljubas; D.O.M. (Banja Luka), kuhar Saša Miljević; Trattoria Boccone (Sarajevo), kuhar Fahrudin Selimović, te Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola (Banja Luka), kuhar Predrag Tošić.
Večera Okus Francuske bit će organizirana u restoranu Hotela Kardial u Tesliću, a svi odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirirane francuskom i bh. kuhinjom, priopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.