Postoje ti kolači koji nas privuku izgledom, imenom, a osvoje pri prvom zalogaju! Jedan običan crni kolač, neodoljivo kremast spravljen od jednostavnih i jeftinih sastojaka je baš takav – Pijana crnkinja.
Ako ste ljubitelj kremastih, čokoladnih kolača ovom spoju čokolade i višanja rado ćete se vraćati, piše Dnevno.hr.
Sastojci:
Za biskvit:
3 čaše (od 2 dl) brašna
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 pune žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone
Za fil:
4 dl mlijeka
4 žlice šećera
1 puding od čokolade
250 g višanja
5 žlica višnjevače
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade
100 g margarina
3 žlice šećera u prahu
1 dl mlijeka
Priprema:
Pomiješati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smjesu sipati u pleh (veličine 30×20) i peći na 180 °C. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga presjeći na dva dijela, da dobijete dvije kore.
Dok se peče biskvit, skuhati puding od čokolade u 4 dl zaslađenog mlijeka. Jednu koru premazati prohlađenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocijeđene višnje koje smo poprskali sa nekoliko žlica višnjevače.
Poklopiti drugom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i počne se zgušnjavati, preliti preko kolača.
Napomena: Za mjeru koristiti čašu od od 2 dl!