Osnova ove poslastice je hrskava korica od keksa. Mljeveni keksi pomiješani s otopljenim maslacem stvaraju ukusnu podlogu koja savršeno nadopunjuje kremasti nadjev. Srce pite je slatki nadjev od krem sira i bijele čokolade. To je bogata mješavina koji se topi u ustima i budi želju za još jednim zalogajem, a ono sto ovu pitu čini posebnom je dodatak svježih malina, piše miss7.24sata.hr.
Uz svaki zalogaj uživat ćeš u sočnom i pikantnom iznenađenju koje poboljšava cjelokupni okus. Najbolji dio? Nije potrebno pečenje! U ovom divnom desertu možete uživati pripremivši ga brzo i lako!
Sastojci:
Za tijesto:
200g digestiv keksa
80 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
100 g bijele čokolade natrgane na komadiće
2 žlice (30 g) vrhnja za šlag
250 g krem sira
2 žlice (16 g) šećera u prahu naribana korica jednog manjeg limuna
1 žličica ekstrakta vanilije
120 g ohlađenog vrhnja za šlag (35% masti)
120 g svježih malina
Za ukras:
svježe maline ukrasi od bijele čokolade šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Namazati maslacem okrugli lim za pitu promjera 20 cm. Kekse samljeti u multipkaktiku. Dodati otopljeni maslac i miješati dok se potpuno ne sjedini. Smjesu stražnjom stranom žlice i prstima utisnuti na dno i rubove posude.
Staviti u hladnjak dok pripremaš nadjev. Za nadjev staviti bijelu čokoladu i 2 žlice vrhnja u posudu te uroniti u drugu posudu s uzavrelom vodom.
Otopiti čokoladu i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umiksati krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i koricu limuna da se sjedine pa umiješati otopljenu čokoladu. Dodati vrhnje za šlag i nastaviti miksati dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi.
Preko kore premazati malo nadjeva od bijele čokolade. Na njega posložiti maline u jednom sloju. Preliti maline preostalim nadjevom od krem sira i bijele čokolade. Zagladi vrh.
Pitu staviti u hladnjak na 4 do 6 sati da se stegne, ili čak preko noći. Ukrasiti svježim malinama, ukrasima od bijele čokolade i posuti šećerom u prahu.