recept

PITA S POVRĆEM ZA KOJU NE TREBAJU KORE: Pecite 20 minuta, pospite sirom i još malo zapecite

PITA S POVRĆEM ZA KOJU NE TREBAJU KORE: Pecite 20 minuta, pospite sirom i još malo zapecite
03.11.2021.
u 20:35
Pogledaj originalni članak

Ako volite povrće i pite onda spojite to i dobit ćete odličan recept za ukusnu pitu s povrćem. Pomešajte razno povrće, možete i po svom ukusu, ne morate slijediti recept, pa prelijte sa smjesom od jaja, mlijeka i brašna. Zapecite u rerni, pa onda pospite sirom i vratite da se zapeče još malo, samo dok se sir ne otopi. Uživat ćete u svakom zalogaju, a možete jesti i za doručak, ručak, večeru ili užinu, piše Stvarukusa

Sastojci:

10 g praška za pecivo
4 jajeta 
20 ml maslinovog ulja 
40 ml mlijeka 
120 g brašna 
2 krumpira 
2 mrkve
1 praziluk 
500 g kupusa 
1 paprika 
malo peršina 
100 g sira 
malo susama 

Priprema:

Krumpir i mrkvu izrendajte, a praziluk isjecite na kolutove, papriku na sitne trakice. Pomješajte sve to. Kupus i peršin također sitno iseckajte, pa dodajte u povrće. Dobro promješajte. Umutite jaja, pa dodajte mlijeko i ulje. Sjedinite, pa sipajte brašno, prašak za pecivo, sol i biber. Dobro promješajte, pa sipajte u povrće. Cijelu smjesu izlijte u pleh obložen pek papirom. 
Pecite na 180°C nekih 20 minuta. 

Izvadite, pospite rendanim sirom i susamom i vratite u rernu na još 15 minuta.   

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.