Većina ljudi barem jednom je ujutro pojela pizzu koja im je ostala od prošlog dana, ali ispada da to nije najgore što možemo izabrati za doručak. Prema nutricionistici iz New Yorka Chelsey Amer, jesti pizzu za doručak zapravo je bolje od nekih pahuljica.
Naravno, kako prenosi Mirror, pizza nije zamjena za zdraviju hranu za doručak poput pahuljica i drugih žitarica s niskim šećerom, ali mogla bi biti prihvatljiva zamjena za sve što je prepuno šećera.
"Iznenađujuće, pizza može biti uravnoteženija opcija za doručak od mnogih žitarica napunjenih šećerom. Kriška obične pizze sa sirom sadrži pravilnu ravnotežu ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Zdjela pahuljica s mlijekom uglavnom je šećer i izuzetno je puna ugljikohidratima”, objasnila je Amer.
Liječnica Lauren Kelly također je potvrdila ovu tvrdnju te naglasila da iako pizza nije osobito dobra za zdravlje, većina pahuljica koje su danas dostupne su još gore. Također je objasnila kako je cilj naglasiti da pahuljice imaju slabu nutritivnu vrijednost, a ne poticati druge ljude da za doručak jedu pizzu.
I Amer se složila, rekavši da "ne preporučuje pizzu kao svakodnevni doručak", već pokušava odvratiti ljude od konzumiranja slatkih žitarica.
“Ljudi bi se trebali usredotočiti na ravnotežu ugljikohidrata bogatih vlaknima, nemasnih proteina i zdravih masti kako bi ostali siti tijekom cijelog jutra. Šokantno je znati da pizza ima i višu količinu proteina od hrane koju toliko djece jede svako jutro za doručak”, zaključila je.