2 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 2 žlice hladne vode
– 3 žlice oraha
– 1 žlica brašna
– 1/2 žlica za pecivo
Krem:
– 2 žumanca
– 2 pudinga od vanile
– 500 ml mlijeka
– 5 žlica šećera
– 100 gr šećera u prahu
– 125 gr margarina
– 100 gr plazma keksa
– 100 grama čokolade
Još:
– 100 gr čokolade
– 3 žlice mleka
– 50 ml čokoladnog mlijeka
– šlag za dekoraciju
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Uluati bjelanjca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smjesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 minuta, ovisno od pećnice.
Dok se kora peče skuvati filu. Puding, šećer i žumanca pomješati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad proključa zakuhati pudinge i mješati. Kad se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre da se hladi. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
Podeliti smjesu na dva dela.
U jedan dio staviti mljevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mlijeka i izmešajte). U drugi dio staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo razrijediti, stavite krem u hladnjak kakoa bi se stegnuo. Otopiti 100 grama čokolade sa 3 žčice mlijeka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlijekom ili običnim.
Ostaviti malo da se stegne pa nanijeti cijelu količine kreme sa plazmom, pa s vrha čokoladnu kremu. Ulupati šlag i staviti preko torte.
Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.
UŽIVAJTE!