Potez za pohvaliti

Plenković postupio državnički - pokazao da je Komšić nepoželjan za Hrvate

Plenković postupio državnički - pokazao da je Komšić nepoželjan za Hrvate
23.01.2024.
u 13:15
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković pokazao je odgovoran državnički potez, te iskazao poštovanje prema sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini kada je zaobišao državno Predsjedništvo BiH u kojemu sjedi Željko Komšića. U čak četiri navrata je kršeći temeljne postulate Daytonskog mirovnog sporazuma Komšić uguran u državno Predsjedništvo kao dio projekta izgradnje unitarne, nacionalne države Bošnjaka i Hrvatima kojima je namijenjena uloga manjine. 

Komšić je očito namjerno izazvao 'skandal' jer se nalazi na odmoru u Sloveniji, te je prvotno protokolima najavljeno kako kako neće prekidati odmor. Zbog toga je premijer Plenković planirao doću u zgradu Predsjedništva BiH na sastanak s bošnjačkim i srpskim članom državnog vrha Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović. No u posljednji trenutak, očito iz sitnokalkulantskih i spletkaroških razloga ipak je odlučio doći u Sarajevo. Posve očekivano i logično premijer je odlučio zaobići susret s državnim vrhom. 

Takva odluka premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića je dodatno važna. Uz to što je to državnički potez - odbiti Komšića je posebno važno pred EU liderima. Tako se i njima dalo do znanja da je on za Hrvate persona non grata. Takav stav ima cijeli hrvatski državni vrh i Hrvati u BiH.  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.