Mogli bi uštedjeti novac

Pogledajte nova pravila na letovima sljedeće godine

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Pogledajte nova pravila na letovima sljedeće godine
07.10.2024.
u 14:29
Najnovija promjena se odnosi na to kako putnici obavljaju check-in za svoje letove, a generalni direktor Ryanaira, Michael O'Leary
Pogledaj originalni članak

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair uvodi nova pravila sljedeće godine, koje bi moglo uštedjeti novac putnicima. Ne može se poreći da je Ryanair promijenio igru kada je u pitanju niskobudžetno putovanje. Da, možda ćete morati sjesti na sjedalo pretrpano mrvicama prethodnog putnika i spakovati svu svoju odjeću u malu torbu ispod sjedala, ali tko se brine kada to znači da možete putovati po dosta nižim cijenama. Sada se čini da irski avioprijevoznik želi još više revolucionirati niskobudžetno putovanje.

Najnovija promjena se odnosi na to kako putnici obavljaju check-in za svoje letove, a generalni direktor Ryanaira, Michael O'Leary, objašnjava kako planiraju potpuno prijeći na elektronski sistem od sljedeće proljeća. "Ukinut ćemo šalter za karte i tada neće biti razloga da se ljudima naplaćuje check-in na aerodromu," objasnio je na press događaju u Dublinu (prenosi The Mirror). "Želimo se osloboditi aerodromskih check-in procedura na isti način na koji smo se oslobodili prtljaga... ništa više neće biti rađeno na papiru." Biznismen je otkrio da se nada da će promjena biti uvedena do proljeća sljedeće godine, dodajući: "Vjerojatno će to biti oko travnja ili svibnja sljedeće godine, nakon Uskrsa.

Mislim da će od svibnja sljedeće godine sve biti 100% putem aplikacije." Iznenađujuće, O'Leary je priznao da je ranije bio "nevoljan" koristiti aplikaciju, ali je dodao da elektronski sustav "funkcionira jako dobro". "Bio sam nevoljan da pređem na aplikaciju jer me je strah da uđem u zrakoplov bez papira, ali to tako dobro funkcionira. Prikazuje vam vaš ulaz i je li došlo do kašnjenja," rekao je. Što se tiče razloga zbog kojeg Ryanair želi ukinuti šaltere za karte? Pogađate, mjere za uštedu novca. O'Leary je izjavio da trenutni podaci pokazuju da oko 60% Ryanairovih putnika koristi aplikaciju za check-in, a taj broj se očekuje da će porasti na 80% prije promjene 2025. godine. Naravno, elektronska promjena će izazvati zabrinutost kod starijih generacija ili bilo koga tko trenutno ne koristi pametni telefon.

Također ne uzima u obzir noćnu moru kada vam se baterija telefona isprazni prije nego stignete do ulaza za ukrcavanje. Međutim, biznismen je bio spreman da uvjeri putnike da aviokompanija već ima procedure za to, dodajući: "Ako vam se baterija isprazni, imamo vaše sjedalo i putovnicu i to možemo uraditi na ulazu za ukrcavanje. Ponekad to radimo ako nečiji telefon iz nekog razloga ne može da se skenira. "Jednom kada imamo ime i putovnicu, sve je u redu, ali svi će biti na aplikaciji." Nadamo se da će sljedeće godine biti još jeftinije zrakoplovne karte.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.