Poginuo šef Rebra

Policija se oglasila o smrti Ante Ćorušića

Policija se oglasila o smrti Ante Ćorušića
22.10.2024.
u 15:23
Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela, javlja zagrebačka policija
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija objavila je detalje smrti ravnatelja zagrebačkog Rebra Ante Ćorušića (66), koji je pao s požarnih stepenica i na mjesto preminuo. Tijelo šefa KBC-a Zagreb pronađeno je u ponedjeljak, 21. listopada u 10:45, u krugu zdravstvene ustanove. Na tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu uz stručnu pomoć policijskih službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku Policijske uprave zagrebačke. Tom prilikom, javlja zagrebačka policija, na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Na mjestu događaja muškarac je preminuo uslijed ozljeda zadobivenih prilikom pada s visine od oko osam metara. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Podsjetimo, preminuli ravnatelj KBC-a Zagreb bit će pokopan na groblju u rodnom Lovreću ovog četvrtka, a ispraćaj će se održati i na Mirogoju ove srijede, stoji u osmrtnici koja je objavljena ovog utorka, dan nakon njegova tragičnog pada sa zgrade KBC-a. Misa zadušnica održat će se nakon pogreba, dodaje se.

''U dubokoj boli javljamo svima koji su ga voljeli da nas je prerano napustio naš voljeni prof. dr. sci. Ante Ćorušić, hrvatski branitelj, u ponedjeljak, 21. listopada, u 67. godini života. Ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u srijedu, 23. listopada, u 14:15 u Zagrebu na groblju Mirogoj. Pogreb će se održati na mjesnom groblju u Lovreću u četvrtak, 24. listopada, u 16 sati. Sveta misa zadušnica održat će se nakon pogreba u župnoj crkvi u Lovreću", stoji u obavijesti.

Dugogodišnji ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb poginuo je u ponedjeljak prijepodne nakon što je pao na požarnim stepenicama upravne zgrade Rebra. Pri padu je udario glavom i ostao na mjestu mrtav. Njegovi suradnici nastojali su ga reanimirati, ali uzalud. Prema neslužbenim informacijama, profesor Ćorušić požarnim je stepenicama iz svog ureda išao u Konzumovu trgovinu po cigarete i, pretpostavlja se, tom prilikom pao, okliznuvši se ili zapevši. Požarne stepenice imaju samo metalna gazišta između kojih je prazan prostor, a u te je otvorene međuprostore vrlo lako zapeti nogom i mlađoj i sitnijoj osobi. Zaposleni ipak često koriste te stepenice jer si njima skraćuju put iz upravne zgrade do trgovine. Međutim, nesretni pad sa stepenica samo je mogućnost o kojoj se nagađa. Što se točno dogodilo i kako je došlo do tragedije kraj požarnih stepenica na Rebru, pokazat će policijski očevid

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.