ISPROBAJTE

Posne palačinke: Ukusne i mekane, bez mlijeka i jaja

Foto: coolinarika
Posne palačinke: Ukusne i mekane, bez mlijeka i jaja
16.12.2021.
u 21:58
Pogledaj originalni članak

Sastojci
500 vode, a može da se doda i još malo (smjesa da bude poput gustog jogurta)
1 kašičica šećera 
1/2 kašičice soli
350 gr mekog brašna
malo naribane korice limuna
kesica vanilin šećera
3 kašike ulja
1/2 praska za pecivo

za tavu par kapi ulja


Priprema

1. Izmešajte vodu, šećer, sol, vanilu, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmješajte da nema grudvica i pecite u dobro zagrijanoj tavi, piše Coolinarika.

Dok se peku smanjite temperaturu da palačinke ne bi izgorele. Pecite ih s obje strane.

2. Mažite džemom po svom ukusu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

YA
Ya1
07:55 17.12.2021.

Molimo prijevod ovoga članka. Ne razumijemo riječi: kašičica, kesica, kašika, izmešati, vanila, grudvica, izgoreti.