'OSIGURAJTE DJECU'

Potopili 9-mjesečnu bebu naglavačke u vodu, majka objasnila zašto

Potopili 9-mjesečnu bebu naglavačke u vodu, majka objasnila zašto
03.11.2017.
u 12:20
'Djeca obično traže odraslu osobu za pomoć, no okolnosti nisu uvijek takve', dodala je majka 9-mjesečnog Maxa.
Pogledaj originalni članak

Australka Roxanne Turner obavila je na svom Facebook profilu snimku koja je neke uznemirila, a koja prikazuje njezinog 9-mjesečnog sina u vodi. 

Na snimci je njezin sin Max u bazenu s instruktoricom koja ga potapa naglavačke u vodu, nakon čega ga pušta. Nakon nekoliko sekundi borbe maleni Max uspio se okrenuti na leđa i doći u položaj za plutanje. 

Video je snimljen u školi za preživljavanje djece u vodi, a pregledan je više od 500 puta. Nekima ga je bilo teško za gledati, no Roxanne tvrdi da ga je objavila kako bi educirala roditelje.

  'Max je pohađao školu plivanja od ponedjeljka do petka u trajanju od 10 minuta, tijekom osam tjedana kako bi naučio plutati. Tradicionalno učenje plivanja podrazumijeva da se dijete može primiti za nešto, no što ako se nađe u situaciji kada se neće imati za što primiti?', rekla je majka 9-mjesečnog Maxa koji uči plutati jer je još premalen za plivanje, piše Daily Mail. 

'Djeca obično traže odraslu osobu za pomoć, no okolnosti nisu uvijek takve', dodala je. 

Prema statističkim podacima jedno od deset utapanja u Australiji je dijete mlađe od četiri godine, stoga je i osnovana škola za preživljavanje u vodi. 

'Ljudi koji ne znaju puno o tome imaju predrasude. Zašto ne biste osigurali dijete u zemlji koja je okružena vodom', rekla je Roxanne i dodala da maleni Max plače na treningu jedino ako je umoran taj dan, ali da je inače sve u redu. 


Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.