Bezmesni dan:

Povrtna juha s najboljim noklicama od pirovog griza koje uvijek prve nestaju iz tanjura

Povrtna juha s najboljim noklicama od pirovog griza koje uvijek prve nestaju iz tanjura
30.07.2022.
u 09:45
Pogledaj originalni članak

Kad se zaželimo dobre povrtne juhe uvijek posegnemo za ovim receptom, osobito zbog finim noklica koje obožavamo. Otkrili smo ga na blogu Mama, ja sam gladan gdje sve vrvi od dobrih ideja i tradicionalnih domaćih jela.

Povrtna juha s noklicama od griza

Sastojci:

1 korabica

4 mrkve

2 mlada luka

lišće peršina

1 žličica crvene dimljene paprike

1 žličica kurkume

sol

maslinovo ulje

Za knedle:

1 jaje

6-8 žličica pirovog ili običnog griza

prstohvat soli

žličica maslinovog ulja

3 žličice nasjeckanog peršina

Priprema:

Korabicu i mrkve ogulite i narežite na kockice. Mladi luk narežite sitno. Peršin nasjeckajte. Pola količine je za juhu, a druga polovica za noklice. Na maslinovom ulju dinstajte luk. Odmah posolite i pustite da se dinsta na laganoj vatri 10-ak minuta miješajući.
Ubacite mrkve i korabicu i nastavite dinstati uz miješanje nekoliko minuta. Ubacite crvenu dimljenu papriku i kurkumu i ulijte vode da povrće bude prekriveno. Količina vode treba biti za otprilike 5 tanjura juhe. Neka se kuha napola poklopljeno. U međuvremenu nasjeckajte šaku peršinovog lišća i pripremite noklice. Jaje umutite u zdjelici pa dodajte sol i ulje i peršin. Dobro promiješajte. Ubacite 6-8 žličica griza i dobro promiješajte. Pustite da griz nabubri 15-ak minuta. Trebali biste dobiti gustu, ali ne pretvrdu smjesu koju možete grabiti žličicom bez da vam se razlijeva. Kad je povrće u juhi omekšalo, kušajte, posolite još po potrebi i žličicom ubacujte po pola žličice smjese za noklice. Pustite da kuhaju još 5 minuta pa dodajte ostatak peršina u juhu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.