Završetak ljetnog računanja vremena

Poziv poslodavcima da omoguće sigurne uvjeta rada

Poziv poslodavcima da omoguće sigurne uvjeta rada
26.10.2024.
u 17:17
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pozvalo je poslodavce da omoguće sigurnost radnika u svim radnim okruženjima
Pogledaj originalni članak

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je da će se, u skladu sa Zakonom o računanju vremena, ljetno računanje vremena završiti posljednje nedjelje u listopadu, 27. listopada ove godine. Na taj dan, pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računat će se kao 2 sata. S obzirom na predstojeće promjene u dnevnom svjetlu i uvjetima rada, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pozvalo je poslodavce da omoguće sigurnost radnika u svim radnim okruženjima, kako na otvorenom tako i u zatvorenim prostorima.

- Posebno naglašavamo važnost dodatne pozornosti prema osvjetljenju i sigurnosnim mjerama u zatvorenim prostorima te zaštite radnika od hladnoće i drugih potencijalnih rizika tijekom rada na otvorenom - navode iz Ministarstva. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve poslodavce da prepoznaju svoju odgovornost za sigurnost radnika i prilagode uvjete rada u cilju unaprjeđenja radnog ambijenta i zaštite zdravlja zaposlenih.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.