'NISMO DOBILI NI CENT'

Poznata hrvatska voditeljica i bivša misica pod teškim optužbama. Iskorištavale Palčiće i oboljele žene? 'Prevareni smo'

Poznata hrvatska voditeljica i bivša misica pod teškim optužbama. Iskorištavale Palčiće i oboljele žene? 'Prevareni smo'
27.10.2024.
u 14:18
Neki od izlagača tvrde da su se osjećali prevareno, jer su uplate vršene na privatne račune, te su tražili povrat novca, što su navodno i dobili, no organizatorice odbacuju optužbe.
Pogledaj originalni članak

Brojni poznati pjevači, političari i tvrtke godinama su podržavali humanitarne događaje koje su organizirale novinarka i voditeljica Hana Tabaković Baksa i nositeljica licence za Miss Hrvatske, Iva Loparić Kontek. Ti su događaji bili posvećeni prikupljanju sredstava za udrugu žena oboljelih od raka dojke Pink Life.

No, organizatorice humanitarne revije City Modus sada se suočavaju s ozbiljnim optužbama da prikupljena sredstva nisu uplaćena udruzi, kako je javno obećano. "Direktno s računa City Modusa nikada nismo dobili ni cent ni u jednom izdanju! Shvatila sam da dizajneri plaćaju misleći da novac ide udruzi Pink Life, pa sam kod zadnjeg City Modusa prošle godine tražila transparentnost. Kada sam tražila da se iznese točan iznos, naišla sam na ljutnju," izjavila je predsjednica udruge, Nives Morić, za RTL, prenosi Net.hr.

"Primila sam mail koji je Iva Loparić Kontek slala jednoj dizajnerici u kojem se navodi da se kotizacije uplaćuju za humanitarnu akciju u korist Pink Lifea i udruge Palčići," dodala je Morić. Organizatorice sada najavljuju novu reviju koja bi trebala pomoći Klubu roditelja nedonoščadi Palčići u nabavi aparata za bebe. Međutim, ni ovdje kako navodi Net.hr nije sve transparentno.

"Prije eventa se u javnosti komuniciralo da su uređaji već kupljeni, no kasnije sam saznala da je sve donirala jedna tvrtka," izjavila je Željka Vučko, predsjednica Kluba, koja je dobila potvrdu da su uređaji već donirani. "Kad smo stigli s postavljanjem štanda, Hana mi je predala kutiju s Baby Sense uređajima za kućnu upotrebu, koji koštaju oko 160 eura."

Neki od izlagača tvrde da su se osjećali prevareno, jer su uplate vršene na privatne račune, te su tražili povrat novca, što su navodno i dobili, no organizatorice odbacuju optužbe. Jedna od organizatorica, Hana Tabaković Baksa, ljutito negira optužbe i novinarku upućuje na odvjetnika. "Nemamo ugovor s nijednom udrugom; ovo je revija za mlade izlagače s humanitarnim karakterom. Nemamo obvezu prema nikome, a iza nas stoje svi naši donirani proizvodi. Za sve ostalo obratite se odvjetniku Miljeviću, jer je ovo prešlo u klevetu – neka vam u ponedjeljak da izjavu, jer je sve ovo otišlo predaleko," poručila je Tabaković Baksa, piše Net.hr. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.