Sastojci - limun krema:
- 150 grama šećera
- 100 ml limunova soka
- 50 ml vode
- 3 jaja
- 1 žličica gustina
Sastojci - krema od mascarponea:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 250 grama mascarponea
- 100 grama šećera u prahu
Ostalo:
- pakiranje piškota (25-30 komada piškota)
- 300 ml mlakog mlijeka
Priprema:
1. Limunov sok, šećer i vodu stavite da se kuhaju na pari. Jaja i gustin pomiješajte u posebnoj zdjeli. Kad se otopi šećer u limunovom soku i vodi, dodajte jaja i kuhajte na pari i dalje. Kuhajte uz konstantno miješanje oko 6-9 minuta. Pustite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi pa prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak.
2. Za drugu kremu sve sastojke miksajte mikserom oko 2 minute i pospremite u hladnjak.
3. Pripremite kalup 20x30 cm. U njega redajte piškote umočene u mlijeko, kremu od mascarponea pa kremu od limuna. Ponovite još jednom postupak. Na vrh naribajte malo korice od limuna po želji i poslužite hladno! Dobar tek!