Predstavnik Njemačke na Eurosongu mora mijenjati tekst pjesme, sadrži nedozvoljenu riječ

Predstavnik Njemačke na Eurosongu mora mijenjati tekst pjesme, sadrži nedozvoljenu riječ
29.02.2024.
u 11:11
Pogledaj originalni članak

Predstavnik Njemačke na ovogodišnjem Eurosongu morat će izmijeniti tekst pjesme budući da sadrži jedu nedozvoljenu riječ.

Naime, Isaak Guderian ove godine će predstavljati Njemačku na popularnom glazbenom natjecanju, a njegova pjesma nosi naziv “Always On The Run”. Uzevši u obzir da se u tekstu spominje riječ “shit” (eng. s*anje) morat će ga promijeniti.

Isaak je pobijedio na njemačkom natjecanju koje prethodi Eurosongu prije skoro dva tjedna i predstavljat će zemlju u Švedskoj. “No one gives a shit about what’s soon to come”, kaže sporni stih koji će morati biti promijenjen, a koji u prijevodu znači – “nikoga nije briga za ono što dolazi”.

“Emiteri koji sudjeluju na ESC-u službeno dostavljaju EBU-u svoju prezentaciju najkasnije do 11. ožujka. Do tada možemo raditi na odabranim pjesmama”, objasnila je pravnu situaciju glasnogovornica javnog radio i TV emitera NDR-a, “U slučaju pjesme “Always On The Run”, koja je odabrana za Njemačku, riječ shit je zabranjena prema EBU propisima. Svi su to znali unaprijed i stoga je bilo jasno da će pjesma biti prilagođena u skladu s tim ako bude izabrana za Eurosong”.

Inače, u pravilima natjecanja stoji da u pjesmama kojima se zemlje predstavljaju nije dopušteno koristiti psovke i ružne riječi, prenosi Klix.

Finale ovogodišnjeg Eurosonga održat će se 11. svibnja u Malmöu. Skandinavci organiziraju glazbeni festival jer je prošle godine u Liverpoolu pobijedila Šveđanka Loreen sa svojim hitom “Tattoo”.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.