Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati. Gemma Simmonite, suosnivačica jednog restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, podijelila je nekoliko super savjeta u kojima je objasnila kako izbjeći dosadnu večeru i monotone obroke, prenosi mirror.co.uk.
Kako bi obroke podigla na novu razinu, Gemma kaže da prilikom kuhanja koristi 'aromatske bombe' i ima pet omiljenih.
Objasnila je:
- Kao vegetarijanac prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojim jela postaju ukusnija.
Prema Gemmi, glavni začin je češnjak. Voli koristiti češnjak koji je već oguljen i mljeven iz zamrzivača.
- Moj je trik uzeti teglu, napuniti je maslinovim uljem i dodati malo smrznutog češnjaka. Potrebno je 20-al minuta da se odmrzne i imat ćete češnjak spreman za upotrebu, plus super ulje češnjaka. Čuvajte ga u hladnjaku i trajat će otprilike tjedan dana. Prelijte jela uljem od češnjaka nakon kuhanja i to će ga oživjeti.
Tu je i dimljena paprika. Gemma preporučuje dodavanje tamo gdje vam je potrebna doza slatkoće, primjerice u domaćem umaku od rajčice kako biste mu malo promijenili uobičajen okus, kao i meksičkim jelima za dozu ljutine
Celerova sol možda ne zvuči ukusno, ali to je Gemmin skriveni začin:
- Iako je pomalo bezukusno povrće, nakon što sameljem sjeme, koristim ga gdjegod je potreban dodatan okus. Znate kad napravite umak i nije baš najukusniji? E, tu uskače celerova sol u pomoć!
I posljednje, ali ne najmanje važno, zadnji kuhinjski začin - kečap:
- On je osnova izvrsnog BBQ umaka, ali kečap ima još toliko prednosti. Ako domaćem umaku ili čili-umaku nedostaje nešto da bi okus bio zaokružen, kečap je ključan!