Ovim domaćim prhkim zalogajčićima rijetko tko može odoljeti. Oni prijaju svakom nepcu - jednostavnošću okusa - omiljena su poslastica svima, i malcima i onim najstarijima. Najukusniji su kad ih zagrizete uz omiljenu šalicu kave ili čaja.
Sastojci:
1/2 kg brašna
1 jaje
10 žlica šećera
10 dkg maslaca ili margarina
3 žlice mlijeka
1 kesica praška za pecivo
korica od limuna
Priprema:
Prosijte brašno, potom u njega dodajte izmrvljeni maslac. Napravite u sredini smjese udubinu u koju ćete ubaciti deset žličica šećera, jedno jaje, vrećicu praška za pecivo i tri žlice mlijeka. Zamijesite tijesto, a po potrebi ulijte još mlijeka. Dobiveno tijesto razvaljajte, i od njega napravite željene oblike, piše 24sata.hr.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, namastite lim za pečenje i pecite kekse otprilike petnaestak minuta, ovisno o vašem štednjaku. Kada su keksići gotovi, pospite ih šećerom u prahu, mrvicama ili pak umočite u čokoladu i pustite da se ohlade. Odličan su dodatak omiljenim napitcima i ukusan slastan zalogajčić nakon obroka.