poboljšanje komunalne infrastrukture

Primopredaja novog kamiona za Javno poduzeće "Komunalno" Mostar

Primopredaja novog kamiona za Javno poduzeće "Komunalno" Mostar
30.09.2024.
u 12:10
Ispred Gradske vijećnice Grada Mostara u ponedjeljak je upriličena primopredaja novog kamiona kipera s grajfom za koji je Grad Mostar dobio sredstva od Vlade FBiH
Pogledaj originalni članak

Vrijednost kamiona, dobavljača tvrtke "Gradatin" Posušje, je 400 tisuća KM, a isti će koristiti Javno poduzeće "Komunalno" Mostar, naveli su iz Grada Mostara. Poručili su i kako je ovaj projekt jedan nizu koji je Grad Mostar realizirao u prethodnom razdoblju u cilju poboljšanja komunalne infrastrukture, a u provedbi je projekt uvođenja tkz. 'zelenih otoka', odnosno zasebnih lokacija s posebnim kontejnerima za odvojeno prikupljanje ambalažnog i elektroničkog otpada.

Podsjetili su kako je Grad Mostar počeo s realizacijom projekta "Toward Zero Waste" (TO O WASTE), u suradnji s općinom Tuzi kao vodećim partnerom, te općinom Konavle. Projekt u vrijednosti od 2,251.839 eura podržan je od Interreg IPA Programa i njegov je cilj prelazak na cirkularnu i resursno učinkovitu ekonomiju.

Ukupan proračun za Grad Mostar je 794.934 eura, od čega je 119.240,10 eura doprinos, a iznos od 675.693,90 eura EU grant osigurat će: Plan za upravljanje otpadom, dva vozila za odvoz otpada, mobilno reciklažno dvorište, dva mobilna reciklomata za plastične boce i limenke, deset kontejnera za kabasti otpad, 1800 kućanstava dobit će tri plastične košare od 120 litara za odvajanje otpada, ozelenjivanje i videonadzor deset očišćenih divljih deponija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.