Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 33 migranta

Foto: Granična policija BiH
Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 33 migranta
23.09.2024.
u 17:44
Pogledaj originalni članak

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška uhitili su državljanina Republike Turske nakon što je spriječen u krijumčarenju 23 osobe afroazijskog podrijetla. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške, priopćeno je iz Granične policije BiH. Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Sirije (21) i Egipta (2).

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem su nalogu privremeno oduzeti dokazni materijali, dok će osumnjičeni državljanin R. Turske, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba, biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 20. rujna spriječili krijumčarenje deset državljana Sirije, također u graničnom pojasu na području Gradiške. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanina BiH koji je migrante krijumčario u vozilu Mercedes bh. nacionalnih oznaka. Protiv osumnjičenog vozača bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.