Omiljeni napitak

Pripazite! Česta greška s kojom kavi kvarimo okus

Pripazite! Česta greška s kojom kavi kvarimo okus
14.05.2016.
u 07:08
Šalica vruće kave mnogima je omiljeni početak dana, no često se događa da zbog jedne greške pokvarimo okus kave kada je kuhamo kod kuće
Pogledaj originalni članak

Instant kave danas se nalaze u mnogim kućanstvima, a kod njihove pripreme vrijedi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom radimo kavu ne smije biti kipuća, odnosno prevruća.

Radimo li instant kavu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarit ćemo joj okus, može čak imati ustajali, umjesto bogati i fini okus. Idealna temperatura vode s kojom radite instant kavu trebala bi biti između 90 i 96 stupnjeva, donosi zadovoljna.hr.

Stoga slijedeći put kada radite kavu skinite vodu s vatre malo prije nego što počne ključati i primijetit ćete kako kava odmah ima finiji, bogatiji okus. Ulijte je u svoju omiljenu šalicu  koja može otkriti i puno toga o vašem karakteru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.