Za pripremu finog variva ne treba vam mnogo vremena niti puno namirnica. U nastavku teksta imate brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krumpira i kobasica te pokojeg začina...
Sastojci za varivo:
2 kobasice po želji
2 srednje velika krumpira
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 litra pilećeg temeljca
2-3 lista kelja
1 žlica slatke crvene paprike
lovorov list
sol i papar po želji
Priprema:
1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.
2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.
3. U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.
4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja, piše Punkufer.
5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina.
Dobar tek!