istraživanja pokazala

Probleme s hormonima možete izregulirati cimetom

Probleme s hormonima možete izregulirati cimetom
25.11.2019.
u 18:10
Pogledaj originalni članak

Cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može doprinijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći ženama s neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala istraživanja provedena na Sveučilištu Columbia u New Yorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom razdoblju!, piše ljepotaizdravlje.hr.

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort i dodao: “Ovim istraživanjem otkrili smo da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Procjenjuje se da u svijetu pet do 10 posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet milijuna. Simptomi ovog sindroma su neredovita menstruacija, neplodnost, prištići i rast dlačica po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog istoka, ženama koje ne mogu ostati trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda, te se stavlja na žvakaću gumu kako bi prah pomalo tijekom dana ulazilo u organizam. Ako vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smjesom par puta na dan namažite desni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.