ZDRAVO I JEDNOSTAVNO

Profesionalni kuhar otkriva trikove za odličnu zobenu kašu

Profesionalni kuhar otkriva trikove za odličnu zobenu kašu
24.04.2020.
u 08:49
Pogledaj originalni članak

rofesionalni kuhar Nate Weir otkrio je za Insider neke trikove kojih se trebate držati ako želite da vaš omiljeni doručak, zobena kaša, bude još bolji.

Nemojte koristiti onu iz vrećice

Zaobiđite police u supermarketu s instant zobenim kašama. Možda se čine kao brža i lakša opcija za jutro, ali nikada nemaju tako dobar okus kao ona koju skuhate sami. "Brže se kuhaju, ali nakon brzo vremena izgube teksturu. Probajte uzeti običnu zob, oljuštenu, za koju vam treba svega nekoliko minuta da ju skuhate."

Pripremite veću količinu

"Izbjegavajte male količine i skuhajte odjednom za cijeli tjedan", kaže Weir. Kada ju skuhate, ostavite da se ohladi, a zatim stavite u hladnjak."

Popržite zobene prije

"Kako biste pojačali okus zobi, prije kuhanja ih propržite na otopljenom maslacu ili još bolje, u kokosovom ulju na laganoj vatri. Miješajte dok ne počnu mirišati kao kokice." Zatim dodajte tekućinu i kuhajte ih kao inače.

Kuhajte ih u nečem kremastom

Radije nego u vodi, savjetuje Weir. "Uzmite bademovo, sojino, rižino mlijeko kako biste dobili kremastiju i bogatiju teksturu. "Stavite pola vode, pola mlijeka za početak."

Dodajte sol

Uvijek kada kuhate zobenu kašu dodajte malo soli kako biste pojačali okus. Čak i ako ste fan slatke kaše, prstohvat soli je nezaobilazan.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.