Jeste li ih već probali

Profiteroli kakve niste probali: Pripremaju se s kozjim sirom i pancetom

Profiteroli kakve niste probali: Pripremaju se s kozjim sirom i pancetom
30.05.2021.
u 15:22
Pogledaj originalni članak

Hrskavi i sočni profiteroli sa sirom i pancetom ne mogu biti loša odluka..

Vrijeme je da zaboravite sve što ste znali o ovoj poslastici jer se u ovom slučaju ne radi o slatkom zalogaju, ali će jednako brzo nestati sa stola!

Potrebni sastojci za 30 komada

Tijesto:

  • 150g brašna
  • 100g neslanog maslaca
  • 1žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 4 jaja

 

Punjenje:

  • 200g mekanog kozjeg sira
  • 100g vrhnja za šlag
  • Papar
  • 6 žlica nasjeckanog crvenog luka
  • Panceta

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te obložite papirom za pečenje posudu
  2. U posudi, na plamenu, miješajte maslac i male vode dok ne proključa, maknite s vatre
  3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sol
  4. Dodajte suhe sastojke u maslacu i miješajte drvenom kuhačom dok se tijesto ne počne odvajati od posude
  5. U drugoj posudi pomiješajte jaja te ih dodajte tijestu te dobro umijesite
  6. Na papir za pečenje, velikom žlicom ili žlicom za sladoled odvojite komade tijesta
  7. Pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju
  8. Ostavite da se hlade ali na svakoj probušite jednu rupu da se ne zadrži para
  9. Istucite vrhnje, dodajte sir, papar
  10. Stavite u vrećicu za ukrašavanje kolača i u svaku rupu stavite dovoljno kreme
  11. Lagano popržite pancetu, a kada se ohladi, trgajte na komadiće i njima ukrasite svaki komad
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.