zbog načina umirovljenja

Prosvjed policajaca ispred Parlamenta FBiH

Foto: N1
Prosvjed policajaca ispred Parlamenta FBiH
21.11.2017.
u 12:39
Pogledaj originalni članak

Policajci iz sedam županija Federacije BiH okupili su se ispred zgrade federalnog Parlamenta, jer s resornim ministrom Aljošom Čamparom jučer nisu postigli dogovor o načinu umirovljenja. 

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Sarajevske županije Mirza Hadžiabdić rekao je da policijski službenici traže da se na poseban način definira pravo na ostvarivanje mirovine, javlja N1. 

"Nama je potpuno svejedno hoće li to biti realizirano kroz dopune Zakona o policijskim službenicima ili Zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju (MIO). Važno je da se na jedan od ta dva načina definira pravo na ostvarivanje mirovine policijskih službenika", naveo je Hadžiabdić.

Na sastanku predstavnika Sindikata policijskih službenika FBiH, koji je jučer održan u Federalnoj upravi policije s ministrom Aljošom Čamparom, nisu usuglašeni stavovi o ovom pitanju.

Čampara nije pristao da se u Zakon o MIO uvrsti rečenica kojom će biti zajamčeno da će se odlazak u mirovinu policijskih službenika rješavati kroz Zakon o policijskim službenicima.

Policajci tvrde da je predloženi Nacrt zakona o MIO diskriminišući, jer bi policijskim službenicima bile smanjene mirovine u odnosu na postojeće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.