JEDNOSTAVNI KROASANI KOJI NE ZAHTIJEVAJU PUNO PRIPREME

Prozračno tijesto i hrskava korica kao iz francuske pekare

Prozračno tijesto i hrskava korica kao iz francuske pekare
09.01.2024.
u 10:57
Uz ovaj recept naučit ćete raditi najfinije kroasane kao iz najbolje francuske pekare
Pogledaj originalni članak

Kroasani su idealni, kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Ovi kroasani jednostavno mogu pripremiti kod kuće, jer ne zahtijevaju puno pripreme ni preklapanja tijesta, ali ni puno maslaca.

Možete ih imati zamrznute za situacije kada vam dolaze nenadani gosti i uvijek možete isprobavati razna punjenja. Slatki ili slani - baza je ista. 

Sastojci:

- 700 g brašna

- 1.5 vrećica suhog kvasca

- 3 dl mlijeka

- 2 jaja

- 3 žlice šećera

- žličica soli

- 125 g maslaca

- 0,5 dl ulja

Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti brašno, sol, 2 žlice šećera, suhi kvasac razmućen s malo toplog mlijeka i šećera, jedno jaje, i jedan bjelanjak (jedan žutanjak sačuvati za premazivanje kroasana), ulje i mlijeko.

Zamijesiti tijesto i odložiti da se diže. Gotovo tijesto zamijesiti, podijeliti na osam jednakih dijelova. Nakon toga otopiti maslac kojim se premazuje tijesto. Svaki dio razvaljati posebno, premazati maslacem i posložiti jednu preko druge. Razvaljati tijesto, izrezati na osam trokuta i uvijati od šireg dijela ka užem, u obliku kroasana. Premazati ih žumanjkom. Kroasane peći 15, 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva C.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.