nakon što su prvi prekinuli

Radnici Zenicatransa počeli novi štrajk glađu

Radnici Zenicatransa počeli novi štrajk glađu
19.01.2020.
u 16:16
Pogledaj originalni članak

Petnaestak radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika počelo je danas u holu Autobuske stanice Zenica novi štrajk glađu, koji su bili prekinuli u prošlu subotu.

Prvi štrajk glađu, u kojem je od 7.-11. siječnja sudjelovalo 20-ak radnika, privremeno je bio zamrznut zbog obećanja predstavnika političkih stranaka u Gradskom vijeću da će podržati amandman za pomoć tom poduzeću iz gradskog proračuna, ali je gradonačelnik Fuad Kasumović dugi put s dnevnog reda Vijeća povukao Prijedlog proračuna Grada za 2020. godinu.

- Neke kolege neće moći danas pa će doći sutra, ali opet će nas štrajkati do 20-ak zaposlenika. U štrajk ulazimo bez neke jasne vizije- ne može nam nitko ništa obećati niti kazati, ali idemo ponovno jer nemamo drugog rješenja - kaže Hazrudin Bilić, koji je predvodio i prvi štrajk glađu.

On dodaje kako moraju poduzeti neke korake kako bi se riješila sudbina poduzeća, odnosno hoće li ih poslati na ured za nezaposlene ili omogućiti da rade.

Direktor tog poduzeća Darmin Terzić, koji je i sam bio najavio ostavku, kazao je kako ni ovog puta nije bio za to da radnici štrajkuju glađu.

- Ne podržavam takav način rješavanja problema. Ovo je problem koji se samo može riješiti kompromisom i u dvorani Gradskog vijeća- između Gradske uprave i Gradonačelnika, s jedne strane, i gradskih vijećnika. Jedini način rješavanja je u Vijeću - poručio je Terzić, koji je dodao kako očekuje novu sjednicu Gradskog vijeća te da je uvjeren da se „nešto mora riješiti“.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.