Ovaj Rafaelo rolat će se zasigurno svima svidjeti. Priprema je jednostavna, bez kuhanja i pečenja, tako da ga mogu pripremiti i početnici u kuhinji. Ako želite iznenaditi vama drage osobe s nečim novim preporučujem da to bude ovaj Rafaelo rolat, donose Natašine Slastice.
SASTOJCI:
300 g petit keksa
50 g kokosa
130 ml toplog mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
250 g mascarpone sira
50 g šećera u prahu
2 pakovanja od 40 g Rafaelo kuglica
DEKORACIJA:
150 g bijele čokolade
5 žlica vrhnja za šlag
kokos za posipati
RAFAELO ROLAT PRIPREMA
1. Izlomite petit keks.
2. Dodajte kokos i pomiješajte.
3. Prelijte toplo mlijeko, te sjedinite.
4. U drugu zdjelu dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i vrhnje za šlag, miksajte da dobijete lijepu kremu. Nije ju potrebno premutiti, ali neka bude čvrsta.
5. U pripremljene kekse dodajte pola kreme i sjedinite.
6. Smjesu rasporedite na masni papir pomoću palete na dimenzije 28 x 34 cm.
7. Rasporedite ostatak kreme.
8. Po cijeloj površini izmrvite Rafaelo kuglice.
9. Pomoću masnog papira sve zajedno srolajte.
10. Stavite u frižider preko noći.
11. Uklonite masni papir.
DEKORACIJA PRIPREMA
1. Preko bijele čokolade (narezane ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag.
2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. Prelijte preko rolata i pomoću kista rasporedite čokoladu.
4. Posipajte kokos.
5. Kolač stavite u frižider da se stegne.