Ako ste ljubitelj palačinki i tražite nešto novo i osvježavajuće, ovaj recept je savršen za vas! Klasične palačinke dobivaju poseban okus kada ih obogatite bogatim slojem mascarpone kreme i osvježavajućim lemon curdom. Ovaj recept kombinira slatkoću i kiselost na savršen način, stvarajući desert koji će oduševiti vaše nepce i ostaviti goste bez daha. Pripremite se za slasne zalogaje uz ovaj jednostavan recept food blogerice @just.kateblake.
Evo kako da ih napravite!
Sastojci:
Palačinke:
- 380 g brašna
- 6 jaja
- 2 žumanjka
- 40 g šećera
- 1 mala žličica soli
- 40 ml ulja
- 40 g otopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 ml mlijeka
Lemon curd:
- 3 žumanjka
- 2 cijela jaja
- 100 g šećera
- Naribana limunova korica
- Sok od jednog limuna
- 60 g hladnog maslaca
- Prstohvat soli
Mascarpone krema:
- 250 g mascarponea
- 500 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Umiksajte tijesto za palačinke - ovisno o brašnu možda će vam trebati više mlijeka ili ako primijetite pred kraj da je smjesa gusta slobodno dodajte mlijeko ili vodu dok ne bude dovoljno rijetka.
- Pecite palačinke samo s 1 strane - dobiti ćete otprilike 20 palačinki.
- Za lemon curd lagano umiješajte jaja i šećer koji ste prethodno začinili limunovom koricom, kuhajte na pari uz stalno miješanje, dodajte ohlađeni maslac i sol.
- Za mascarpone kremu sastojke lagano promiješati i svaku palačinku premazati slojem mascarpone kreme, zatim dodati lemon curdom i tako sve dok se sastojci ne potroše.
- Ohladite i poslužite.