Dobar tek

Uživajte u ovom receptu: Punjene tikvice iz pećnice

Uživajte u ovom receptu: Punjene tikvice iz pećnice
11.07.2024.
u 12:32
Pogledaj originalni članak

Ručak s povrćem i mesom koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 2 tikvice

– 1 paprika

– 250 g mljevenog mesa

– 1 crni luk

– 2 čehurice češnjaka

– 100 ml pasirane rajčice

– 2 žlice ulja

– sol, papar, origano

– 50 g sira za posipanje

Priprema:

Pripremiti sve sastojke, a pleh premazati s malo ulja.

Tikvice presjeći na pola i napraviti im udubljenje i to izrezati na sitno.

Zagrijati uljepa propržiti oba češnjaka, dodati mljeveno meso i kratko pržiti. Zatim dodati papriku, sitno izrezanu sredinu od tikvica i pržiti par minuta.

Dodati pasiranu rajčicu, začiniti solju, paprom i origanom. Tako dinstati par minuta.

Puniti tom smjesom tikvice, preko raspodijeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Dobar tek!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.