Bez obzira kakvu kajganu volite trebat će vam prava oprema s kojom ona neće zagorjeti ili ostati tekuća. To se odnosi na tavu s neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete miješati kajganu, piše 24sata.hr.
Sastojci:
3 jaja po osobi
žlica mlijeka ili sirnog namaza
prstohvat soli
papar po ukusu
Priprema:
1. Razbijte jaja i stavite ih u šalicu ili posudu.
2. Dodajte mlijeko ili sirni namaz i prstohvat soli.
3. Snažno promiješajte, ili stavite u blender, dok se ne pojavi pjenica. Ostavite ih par sekundi da se stope.
4. Rastopite žlicu maslaca na tavi na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dvije. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite miješati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudice.
5. Kajganu prebacite na tanjur, ako imate mikrovalnu zagrijte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i popaprite.
6. Dobar tek!
Savjet plus: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podsjećaju na rastopljeni sir, trebate je pripremati polako na slaboj vatri, piše Skillet.