Pečenje kolačića jednostavno je dio božićne sezone, ali isključivo klasici poput keksa s maslacem i sl. dugoročno su dosadni. Zato bi ove godine mogla kiflicama dati „nešto posebno“ pa ih pretvoriti u rajske delicije od čokolade i lješnjaka. Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade, piše miss7.24sata.hr.
Savjet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šalici kave ili čaja!
Sastojci za oko 40 komada:
• 260 g pirova brašna
• 20 g kakaa u prahu
• 70 g šećera
• 100 g mljevenih lješnjaka
• 150 g kokosovog ulja
• 60 g kreme od lješnjaka
Za posipavanje
• 2 žlice šećera u prahu
• 1 žličica kakaa u prahu
Priprema:
1. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, šećer i mljevene lješnjake.
2. Dodaj kokosovo ulje i kremu od lješnjaka pa zamijesi glatko tijesto.
3. Potom oblikuj tijesto za Kiflice u roladu promjera 3-4 cm. Zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku oko sat vremena. 4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).
5. Tijesto nareži na ploške debljine oko centimetar. Oblikuj kriške u polumjesece i rasporedi ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Božićni recept koji će svi obožavati: kolač s kandiranim bademima
6. Kiflice od čokolade i lješnjaka peci 12-15 minuta na 180 stupnjeva.
7. U međuvremenu u manjoj posudi pomiješaj šećer u prahu i kakao prah.
8. Kiflice od čokolade i lješnjaka izvadi iz pećnice i ostavi da se hlade 2-3 minute.
9. Mlake kiflice uvaljaj u smjesu kakaa i šećera pa pusti da se potpuno ohlade.