Ovaj slatki recept objavila je Jannette na portalu Slatkisvijet.com, a na vama je samo da ga isprobate i zasladite se.
Sastojci:
- 150 g lješnjaka
- 30 g kakaa u prahu
- 10 žlica meda
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- voda ili mlijeko (kokosovo, bademovo, rižino...)
Priprema:
Lješnjake kratko tostirajte u pećnici pa ih oljuštite uz pomoć suhe krpe.
Očišćene lješnjake stavite u blender pa ih zajedno s medom i kokosovim uljem miksajte nekoliko minuta (s kratkim pauzama) dok ne dobijete pastu.
Zatim dodajte kakao u prahu, sol i aromu vanilije. Dodajte žlicu po žlicu vode ili mlijeka dok ne dobijete namaz željene gustoće.
Domaću Nutellu spremite u čistu staklenku i čuvajte u hladnjaku.