uljepšat će blagdanski stol

Recept za mirisne keksiće koji uvijek brzo nestaju s tanjura

Foto: Emina Drgalić
Recept za mirisne keksiće koji uvijek brzo nestaju s tanjura
20.12.2021.
u 18:06
Pogledaj originalni članak

Ništa ne može nadmašiti topli miris blagdanskih keksića tek izvađenih iz pećnice, a kad ih i kušamo, dobar osjećaj je zagarantiran. Blagdanski stol bit će još primamljiviji i ljepši s mirišljavim keksićima s glazurom od limuna, a recept za ovaj desert dala je Emina Drgalić.

Mirišljavi keksići omiljeni su u mom domu i neizostavni svakih blagdana. Recept sam dobila od drage prijateljice Lidije i oduševila se, kaže Emina Drgalić, samohrana majka četvero djece, piše Zadovoljna.hr

Uz majčinstvo i posao medicinske sestre, Emina je i velika zaljubljenica u kuhanje i pripremu kolača i torti, a svoje slatke i slane recepte objavljuje na stranici Mrs.magic_E_ 50 shades of food na Facebooku.  Podijelila je recept za božićne keksiće koji osvajaju svojim okusom i mirisom.

Sastojci za mirišljave blagdanske keksiće:
- 350 g glatkog brašna
- 100 g mljevenih oraha
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica praška za pecivo
- 240 g maslaca
- limunova korica
- 2 žumanjka

Sastojci za glazuru od limuna:
- 150 g mljevenog šećera
- 2 žlice limunova soka
- 1-2 žlice vruće vode

Postupak:

1. Prosijajte brašno i dodajte mljevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i prašak za pecivo.

2. Dodajte omekšani maslac, naribanu koricu limuna i zatim žumanjke.

3. Rukom izradite tijesto. Stavite smjesu na hlađenje u hladnjak na oko 30 minuta.

4. Umijesite tijesto i razvaljajte na debljinu od četiri milimetra. Izrežite oblike po želji.

5. Keksiće stavite na lim koji ste prekrili papirom za pečenje te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 10 do 12 minuta.

6. Šećer, limunov sok i vodu izmiješajte u glatku smjesu te glazurom premažite ispečene kekse i ukrasite po želji. Emina je svoje keksiće ukrasila prahom maline, mljevenim pistacijima i mljevenim orasima.

Dobar tek!

 

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.