Rajčica je namirnica koja se može koristiti u raznim varijantama i kuhinjama diljem svijeta...
Ova je voćka prepuna nutrijenata te se o njoj pišu samo pozitivne stvari. Iako je ukusna kao dodatak jelima, sama za sebe je omiljena namirnica. Kako rajčica ne može dugo ostati svježa u hladnjaku, a u vašem vrtu ih ima previše, iskoriste ih i napravite umak koji se može upotrebljavati za ukusne obroke cijele zime.
Recept za pasiranu rajčicu
Potrebni sastojci:
- 1.5 kg rajčice
- 250 g šećera
- soli po želji (do 5 malih žlica)
Priprema:
- Oprati i očistiti rajčice te nasjeckati na polovine ili četvrtine.
- Sve staviti u veliki lonac da se kuha
- Dodati žlicu soli i šećera. Kuhati oko 45 minuta.
- Pusti da se malo ohladi i ispasirati.
- Ispasiranu rajčicu kuhati oko 2 sata na laganoj vatri uz miješanje.
- Dodati još oko 4 žlice soli i par šećera.
- Probati te dodati još šećera i soli ako je potrebno.
Savjet: Pasiranu rajčicu možete pohraniti u staklene posude ili u vrećice za zamrzavanje te koristiti tijekom cijele zime.
Ovaj recept tko je sastavija veze nema kilogram ipo rajčica pet zlica soli sta je to rasol,dva sata kuhanja,to ima da ispari koliko si dobija pasirane rajcice jedan decilitar.Kada se radi pasirana rajcica za zimnicu tada se ne kuha manje od deset kilograma ako zelis imati kvalitetnu pasiranu rajčicu za zimnicu,od jednog kliograma nemaš ništa računaj da je rajčica vodenasta tako da 60% ispari dok se kuha,šećer da soli normalno,